Clubul de vacanta

Publicat de Marius

Asociatia „Prietenii Omului-Umanism, Cultura” sprijina copiii defavorizati

[singlepic id=84 w=320 h=240 float=left]La Biblioteca Judeteana „Ion Minulescu” s-a infiintat ieri „Clubul de Vacanta”, care face parte din activitatile cuprinse in proiectul „Sotii fara barbat, copii fara tata” si este conceput pentru copiii femeilor din grupul tinta al acestui proiect, dar si pentru alti copii care vor sa participe pe perioada vacantei de vara, la diverse activitati.

Presedinta acestui club, Cornelia Pitei, a declarat: „Clubul de vacanta este un inceput de activitate al asociatiei „Prietenii Omului- Umanism, Cultura” pentru comunitate si pentru copiii nevoiasi si nu numai”.

Acesta este un proiect comunitar si se desfasoara pe perioada 1 iunie-30 septembrie 2005 si are ca scop prevenirea si combaterea marginalizarii sociale a femeilor singure si a copiilor acestora. 12 femei beneficiaza deja de ajutorul fondatorilor proiectului.

Finantatorul acestui proiect este „Asociatia Româna De Dezvoltare Comunitara”. In activitatea clubului sunt inserate cursurile de sah si de pictura, la care sunt invitati toti copiii dornici de a-si insusi tainele sahului si ale picturii.

Prin deviza „Iubind oamenii, simti ca existi”, proiectul incearca sa ajute cele 12 familii sustinute de un singur parinte, familii din Slatina, care vor beneficia timp de 4 luni de un program de prevenire a marginalizarii lor sociale. Cele 12 femei, ce apartin grupului tinta, au virste cuprinse intre 29-50 de ani ( predomina virsta de 32-39 de ani). Aceste femei sint femei despartite de sotii lor (chiar daca sint vaduve, erau despartite in momentul decesului). Copii lor, cu virste sub 10 ani, au suferit traume psihice din cauza acestor despartiri. Clubul de vacanta si programul sau de activitati (in special pentru copii defavorizati) se va desfasura la Biblioteca Judeteana „Ion Minulescu” pe toata perioada vacantei de vara.

[slideshow id=1]

 

Sursa:  Gazeta de Olt

Categories: Proiecte desfasurate