Sursa: Adevarul

  • Marţi 4 mai 2010

Slătinenii au donat 15.000 de cărţi (foto arhivă)

Asociaţia Prietenii Omului – Umanism, Cultură cu ajutorul slătinenilor a reuşit să înfiinţeze a opta bibliotecă comunală din judeţul Olt, la Gura Padinii.

Slătinenii au donat peste 15.000 de volume de carte pentru oamenii de la sate. Asociaţia „Prietenii omului – Umanism, Cultură“ a iniţiat, în 2006, proiectul „Carte cinste cui te-a scris şi celui ce te dăruieşte“. „Obiectivele proiectului iniţiat de noi au fost înfiinţarea de biblioteci publice comunale, crearea de noi locuri de muncă prin înfiinţarea posturilor de bibliotecari şi, în primul rând creşterea gradului de culturalizare a locuitorilor din comune“, a spus Cornelia Pitei, preşedinta asociaţiei.

Sub sloganul „Un copil de la oraş donează o carte unui copil de la ţară. O familie din oraş donează o carte unei familii de la ţară“, de-a lungul celor 4 ani, slătinenii au contribuit la înfiinţarea a 7 biblioteci publice comunale, şi este în curs de înfiinţare a opta. „Am reuşit să înfiinţăm biblioteci comunale la Călui, Ghimpeţeni, Grădinile, Roşieni, Baldovineşti, Şopârliţa şi Bărăşti. Slătineni au donat peste 15.000 de volume care au mers în aceste comune“, a explicat preşedinta asociaţiei.