Zeci de elevi din Slatina, ajutaţi de angajaţii Primăriei Slatina, au plantat ieri 100 de copaci pe versantul de la ieşirea din oraş, în cartierul Steaua, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a Mediului. Acţiunea, desfăşurată sub egida „Milioane de oameni, milioane de copaci“, a fost organizată de Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu, cu sprijinul organizaţiei „Prietenii Omului, Umanism, Cultură“, elevilor de la Grupul Şcolar de Construcţii Montaj, Direcţiei Silvice şi Primăriei Slatina.
Peste 60 de elevi şi zeci de angajaţi ai primăriei, alături de comisarul şef al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, Florin Homoreanu, şi de primarul Slatinei, Darius Vâlcov, au format ieri dimineaţă o echipă care, în mai puţin de o oră, a plantat cei 100 de arbori oferiţi de Direcţia Silvică. „Am întreprins această acţiune cu ocazia Zilei Naţionale a Mediului şi am ales să plantăm arborii pe acest versant pe care noi l-am considerat degradat din punct de vedere al vegetaţiei. Lucrătorii Primăriei Slatina au săpat gropile, iar copiii au fost cei care au plantat copacii. Am beneficiat şi de sprijinul Direcţiei Silvice, care ne-a pus la dispoziţie pomii“, a declarat, ieri, Homoreanu.
Cei mai receptivi la iniţiativa Gărzii de Mediu au fost copiii voluntari de la organizaţia neguvernamentală „Pritenii Omului, Umanism, Cultură“, care s-au arătat interesaţi să participe la astfel de acţiuni ori de câte ori va fi nevoie.
„Copiii noştri vor răspunde cu promptitudine la orice solicitare de acest gen, întrucât ei au învăţat, în cadrul organizaţiei, că trebuie să fie responsabili de protejarea mediului înconjurător şi să fie un exemplu demn de urmat pentru ceilalţi“, a spus Cornelia Pitei, coordonatoarea organizaţiei.
Sărbătorirea Zilei Naţionale a Mediului a continuat cu organizarea unei conferinţe în cadrul căreia conducerea Gărzii de Mediu a prezentat activitatea pe anul trecut, dar şi proiectele pentru anul în curs.

Categories: Diverse